Over happy factors

Happy Factors

Happy Factors wil jou in staat stellen om datgene te doen waar jij blij van wordt en tegelijkertijd er van verzekerd zijn dat onze omgeving daar ook baat bij heeft.

We weten dat onze omgeving verandert. Dat doet hij altijd. Maatschappelijke ontwikkelingen gaan vaak hand in hand met anders denken, andere vaardigheden en andere structuren. Om dingen structureel te veranderen, moet die wens voor verandering vanuit de mensen zelf komen en niet worden opgelegd.

Deze intrinsieke motivatie is belangrijk voor de activitatie van het individu. Daarnaast zijn maatschappelijke ondersteuning en verbinding net zo belangrijk als de intrinsieke motivatie om de kracht van de initiatieven optimaal te benutten en een echte duurzame impact te realiseren.

 

Ecologische verduurzaming

Happy Factors is ontstaan vanuit de drijfveer om het proces van het ecologisch verduurzamen van onze aarde te versnellen. Dit gaat namelijk te langzaam en we willen allemaal dat onze kinderen kunnen blijven genieten van het moois dat onze aarde te bieden heeft.

Er voltrekt zich momenteel een ecologische ramp. Alleen is dat geen leuke boodschap en motiveert dat ons (blijkbaar) niet om daar snel iets aan te doen. Wij mensen willen niet iets moeten doen of aanhoren wat we fout doen. Wij willen dingen doen waar we gelukkig van worden en die bijdragen aan een mooiere omgeving.

Happy Factors helpt dit denkproces op gang te brengen en ondersteunt daarna in het doen. Geluk ervaren, inzien wat je happy factor is en meer open staan voor veranderingen, zo kunnen we samen op onze eigen haalbare manier de wereld mooier maken.

Je geluk vinden en de wereld mooier maken

Iedereen die aan Happy Factors werkt wil eigenlijk maar één simpel ding: de wereld mooier maken. Dat klinkt soft, maar dat is het niet. Op een aantal punten is het zelfs bittere ernst. Neem nou thema’s zoals duurzaamheid of sociale ongelijkheid. Allemaal zien we wel iets in onze omgeving waarvan we denken: hé, maar dat zou toch echt anders moeten. En tegelijkertijd denken we: wat levert het mij op?

Die gedachte is normaal en hebben we allemaal. Net zoals dat het compleet normaal is om moeite te hebben met veranderingen. We zetten snel onze hakken in het zand en gaan klagen. Maar worden we daar gelukkig van? Is dat wat we echt willen?

Bij Happy Factors zien we twee mogelijkheden: we verzetten ons tegen de veranderingen en zetten de hakken in het zand of we gaan aan de slag en profiteren van de geweldige kansen die zich voordoen. Wij hebben de keus al gemaakt!

Vind je Happy Factor, doe waar je gelukkig van wordt en draag bij aan een mooiere omgeving.

Doe met ons mee!